Albri Brahusha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Albri Branusha, lindi ne Shkoder ne 29 shtator 1973. Ka studiuar drejtesi, por i është kushtuar gazetarise dhe letersise. Ka shkruar dramat "Përrallat gënjejnë", "Vizita e fundit" dhe "Ishulli i Shitenit", te trija te vëna në skenë ne Teatrin MIGJENI. Ne vitin 2002 "Vizita e Fundit" u vu ne skene ne italisht, në Trento, Itali, nga Compagnia dell Attimo, me regji të Hervin Çulit.

Ka shkruar edhe pjeset "Për Elizën", "Eldorado", "Uverturë me tetë gishta", "Në vagonin e klasit të fundit" dhe "I harruar nën armë", botuar në revistën ORANA. Gjithashtu ka botuar vellimin me tregime "Ignorantia" dhe romanet "Qyteti i Shiut" dhe "Tete e gjysem.