Aleksandër Karagjorgjeviqi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Aleksandër Karagjorgjeviqi

Aleksandër Karagjorgjeviqi (11 tetor 1806Topolë, Serbia - 4 maj 1885Temeshvarë, Rumania) i biri i Karagjorgjit - pjesëtarë i parisë serbe.

Pas rrëzimit të Mëhill Obrenoviqit1842 kundër dëshirës së Rusisë u zgjodh i Pari (Princ). Përkundër zhvillimit kulturorë dhe administrativë të bëri, ndikimi rusë e detyrojë që të jepte dorëheqje më 1858.