Alexander Mcqueen

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Alexander McQueen, i lindur më 17 Mars të vitit 1969, në Lewisham, Londër, ishte një stilist britanik. Pasi u diplomua ai filloi të dizajnoj veshje për femra dhe hapi biznesin e vet. Ai filloi të punoj për Louis Vuitton, me kohën aj u bë dizajner kryesor për linjën e mode Givenchy. Në vitin 2000, Gucci bleu 51% të aksioneve në kompanin e Alexander McQueen, i cili më pas la punën në Givenchy. Në vitin 2004 ai bëri linjën e tij të veshjeve për meshkuj. McQueen fitoj çmimin "dizajneri britanez i vitit" katër herë nga këshilli i modës britanez. ai u emërua si "Commander of the order of the British Empire", më pas ai filloi të hap dyqanet e tij në New York, Milan, London, Las Vegas dhe Los Angeles. Pasi që iki nga Givenchy, ai prodhoi edhe më shumë spektakle interesante, me ndihmën e investimit të Gucci-t, edhe pse ai ishte i njohur për panairin dhe pasionin e shfaqjeve të tij. Në vitin, 2010 pas vdekjes së nënës së tij, ai u vetëvra.