Alexei Rykov

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Aleksei Ivanoviq Rikov (25 shkurt 1881 - 15 mars 1938) ishte një Bolshevik, revolucionar rus dhe një politikan sovjetik më i shquar si Kryeministri i Rusisë dhe Bashkimit Sovjetik përkatësisht nga viti 1924 deri në 1929 dhe 1924 deri në 1930. Ai ishte një nga të akuzuarit në gjykimet e Joseph Stalin gjatë spastrimit të madh. (Anglisht: The Great Purge)