Ali er-Riza

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Varri i Imam Rëzasë

Ali er-Riza (1 janar 766 – 6 qershor 818), i njohur gjithashtu si Ebu Hasan el-Thani, ishte pasardhës i pejgamberit Muhammed dhe imami i tetë në sektin e shiave.

Ai është gjithashtu pjesë e zinxhirit të autoritetit mistik në rendet shiite sufi. Ai ishte i njohur për devotshmërinë dhe diturinë e tij dhe atij i atribuohen një sërë veprash, duke përfshirë el-Risala el-DhahabiaSahifa el-Rida dhe Fikh el-Rida. Uyun al-Akhbar al-Rida nga Ibn Babawayh është një koleksion gjithëpërfshirës që përfshin debatet fetare, thëniet, detajet biografike dhe madje edhe mrekullitë që kanë ndodhur në varrin e tij.

Referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]