All your base are belongs to us

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

"All your base are belong to us" ("Të gjitha janë baza e juaj na përkasin") është një thyer Anglisht fraza që ishte në qendër të një Internet dukuri, ose meme, në vitin 2001 dhe 2002, me përhapjen e një Flash animacion që përshkruhen parullën. Teksti është marrë nga hapja shkurtuar skenën i Sega Mega Drive versionin evropian e lojë video Zero Wing,[1] një lojë video Japonisë nga Toaplan e cila u nxituan në prodhimin dhe si rezultat u dobët të përkthyera në anglisht. Ishte popullarizuar nga forumi i mesazhe Something Awful.[2]

Transkript dhe përkthime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

In A.D. 2101
War was beginning.
Captain : What happen ?
Mechanic : Somebody set up us the bomb.
Operator : We get signal.
Captain : What !
Operator : Main screen turn on.
Captain : It's you !!
CATS : How are you gentlemen !!
CATS : All your base are belong to us.
CATS : You are on the way to destruction.
Captain : What you say !!
CATS : You have no chance to survive make your time.
CATS : Ha ha ha ha....
Operator : Captain !! *
Captain : Take off every 'ZIG'!!
Captain : You know what you doing.
Captain : Move 'ZIG'.
Captain : For great justice.

të përkthyera në shqip[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në A.D. 2101
Lufta ishte fillimi.
Kapiten : Çfarë ndodh?
Mekanik : Dikush ngritur na bombë.
Operatori : Ne merrni sinjal.
Kapiten : Çfarë!
Operatori : Main kthejnë në ekran.
Kapiten : It's you!!
Cats : Si jeni zotėrinj!!
Cats : All your base janë përkasin ne.
Cats : Ju jeni në udhën e shkatërrimit.
Kapiten : Çfarë ju thonë!!
Cats : Ju nuk keni mundësi të mbijetojnë bërë kohën tuaj.
Cats : Ha ha ha ha ....
Operatori : Captain!! *
Kapiten : Merrni çdo off 'Zig'!!
Kapiten : Ti e di atë që e keni bërë.
Kapiten : Move 'Zig'.
Kapiten : Për të madh të drejtësisë.

burim i parë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Duket nga e tekstit origjinal Cats që mund të jetë emri i një organizate, jo vetëm të veçantë cyborg horr shfaqeshin në ekran.[1]

西暦2101年

戦いは始まった。

艦長:一体どうしたと言んだ [sic]!

機関士:何者かによって、爆発物が仕掛けられたようです。

通信士:艦長!通信が入りました!

艦長:なにっ!

通信士:メインスクリーンにビジョンが来ます。

艦長:おっお前は!!

CATS:おいそがしそうだね、諸君。

CATS:連邦政府軍のご協力により、君達の基地は、全てCATSがいただいた。

CATS:君達の艦も、そろそろ終わりだろう。

艦長:ばっばかなっ・・・!

CATS:君達のご協力には感謝する。

CATS:せいぜい残り少ない命を、大切にしたまえ・・・・。

CATS:ハッハッハッハッハッ・・・

通信士:艦長・・・。

艦長:ZIG全機に発進命令!!

艦長:もう彼らに託すしかない・・。

艦長:我々の未来に希望を・・・

艦長:たのむぞ。ZIG!!

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b Alex Tufty Ashman (2007-02-13). "All Your Base Are Belong To Us" (në anglisht). h2g2. Marrë më 2008-02-04. {{cite web}}: Lidhje e jashtme në |author= (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Emra shifrorë: lista e autorëve (lidhja)
  2. ^ Julian Dibbell (2008-01-18). "Mutilated Furries, Flying Phalluses: Put the Blame on Griefers, the Sociopaths of the Virtual World" (në anglisht). Wired. fq. 2. Marrë më 2008-01-18.
 Commons: All your base are belong to us – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale

internet shaka