Jump to content

Amable de Bourzeys

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Amable de Bourzeis (6 prill 1606, Volvic – 2 gusht 1672, Paris) ishte një kishtar, shkrimtar, helenist dhe akademik francez.

Një anëtar bashkëthemelues i Akademisë franceze, në 1663 Jean-Baptiste Colbert e bëri gjithashtu atë një nga pesë anëtarët themelues të Académie des Inscriptions et Belles-Lettres .