Amendamenti i 19 i Kushtetutës amerikane

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Amendamenti i 19-të ka hyrë në historinë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës që në vitin 1920 me hyrjen e tij në kushtetutën amerikane. Me këtë amendament, gruas amerikane i jepej e drejta e votimit në zgjedhje.

Ky amendament është përshtatur dhe modifikuar më vonë edhe nga shtete tjera në të cilat sot gratë kanë të njëjtat të drejta votimi si meshkujt.


Society.svg Ky artikull në lidhje me Politika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.