American School of Kosova

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

American School of Kosova (ASK) është shkollë private në Prishtinë, Kosovë.

Shkolla Amerikane e Kosovës ka dy godina brenda Prishtinës. Ka gjithsej 4 shkallë të shkollave, Kindergarden (Parashkollorë), Elementary (Fillorë), High School (Shkolla e mesme) dhe Advising Center (Qendra e Këshillimit). Si shkollë e pavarur, ASK tejkalon procesin rigoroz të akreditimit me Asociimin e Shkollave Veriperendimore, Kolegjeve dhe Univerziteteve, gjë që kërkon që shkolla të punojë me standardet më të larta. NASCU akrediton disa nga shkollat dhe kolegjet më prestigjioze ndërkombëtare si dhe të Amerikës Veriore. ASK-ja është në process të akreditimit të plotë nga NASCU.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]