Amerika, Mehmet Shehu dhe Ramiz Alia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Amerika, Mehmet Shehu dhe Ramiz Alia.jpg

Amerika, Mehmet Shehu dhe Ramiz Alia Histori me Autor Ylli Polovina. Shtëpia botuese: EMAL, viti i botimit 2011. Faqet e librit 240. ISBN 978-928-04-031-1

Në këtë libër me 240 faqe, vihem thjesht në rolin e rrëfyesit. Duke sjellë një sasi të madhe dokumentesh arkivore të papublikuara ndonjëherë, në mënyrë të veçantë për udhëtimin e Mehmet Shehut në vjeshtë të vitit 1960, me transoqeanikun britanik "Queen Elizabeth", për në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe pastaj 21 ditët e qëndrimit të tij në Nju Jork, i mbetet lexuesi të gjykojë në se ajo që ndodhi më pas me kryeministrin shqiptar ishte pasojë e një lufte të brendshme pushteti apo pjesë e një beteje të gjatë agjenturash të huaja. - Autori