Jump to content

Amintesi II

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Amintasi II ishte i biri i Filipit (ose Menelaos) dhe vëlla i Perdikës II. Kur i vdiq i ati, u be mbret i Maqedonisë së Veriut, po Perdika donte ta hiqte, pasi e donte vetë mbreterinë, por athinasit e penguan.

Në 429 PER Amintasi, i ndihmuar nga Sitalci, mbret i trakëve to Odrizëve i kërkoi Perdikës fronin e Maqedonisë, po Perdika e mbajti paqen, në sajë të Seutës, nipit të mbretit trakas.