Jump to content

Anatol Frans

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Anatol Frans, lind më 16 prill të vitit 1844 dhe vdiq në vitin 1924, ishte shkrimtar francez, një nga penat më të fuqishme letrare të fundit të shekullit të XIX dhe fillimit të shekullit të XX, autor i veprav: "Krimi i Silvestër Bonarit", "Ishulli i pinguinëve", "Histori bashkëkohore", "Perënditë kanë etje", etj.