Andon

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Andon është një mbiemër dhe emër mashkullor; një variant i Antonit. Si emër, është një emër shqip, bullgarisht dhe maqedonisht që gjendet në Shqipëri, [1] Bullgari dhe Maqedoninë e Veriut.[2] Gjendet edhe si mbiemër. Njerëz të shquar me këtë emër përfshijnë sa vijon:

Emra[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mbiemër[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Refererime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Bazaj, Isuf (2013). "Anthroponimes and patronymes with higher frequency in onomastic vocabulary" (PDF). Universiteti i Shkodrës Luigj Gurakuqi (në anglisht). Albanian University. f. 6. Marrë më 3 shtator 2019.
  2. ^ "Andon". Name-doctor.com (në anglisht). Marrë më shtator 3, 2019.