Android 3.0 Honeycomb

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Android 3.0 Honeycomb doli në përdorim në shkurt 2011 me Motorola Xoom. Është version i parë i Android i bërë ekskusivizht për tablet, duke i sjellë dhe elemente të reja në përdorim. Zëvendësimi i Status bar me System bar në fund të ekranit ishte një risi e re e ofruar nga tabletat Android. Gjithashtu dhe disa aplikacione standart të Google-it u update-uan me futjen e Honeycomb, duke përfshirë dhe Gmail dhe Talk app. Të dy u përmirësuan me fragmente, ku dhe aplikacioni Talk suportonte dhe video chat. Në ndërtimin e tij kemi dhe grafikat 3D dhe përshpejtuesit hardware të cilat u përmirësuan ndjeshëm. Nuk mund të flasim për Honeycomb pa përmendur dhe metoden e shpërndarjes së Google-it, të cilit prodhuesve u jepej një lloj kodi dhe license, të aprovuar nga Google-i nëse zgjedhja e tyre hardware-ike do të aprovohej. Përmirësimet e Honeycomb u anoncuan nga Google IO në maj 2011, që sollën dhe lindjen e Android 3.1 dhe Android 3.2.