Android 4.1 Jelly Bean

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ekrani Kryesor i versionit Android 4.1
Android 4.1 Jelly Bean

Jelly Bean arriti tek Google IO 2012, me lajmin e ASUS Nexus 7 së bashku me një update të shpejtë për celularët Galaxy Nexus. Më pas gjatë vitit, erdhi lajmi i Nexus 10 dhe update i Jelly Bean 4 në 4.1 në 4.2 dhe 4.3, por emri nuk ndryshoj dhe mbeti Jelly Bean. Ky version u quajt dhe pika e kthesës për ANDROID, për shkak të shërbimit të përzgjedhur dhe me një dizajn të paçmueshëm, duke u bërë dhe një nga sistemet më të përdorshëm operimi për celularë.