Anija “Gjirokastra”

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Anija "Gjirokastra" ishte ndërtuar për transport mallrash të përgjithshme me flamur shqiptar. Prodhim shqiptar i kantierit detar të Durrësit i vitit 1983 me kapacitet 2750 tonë, me gjatësi 81 m dhe gjerësi 12 m. Viti i futjes në lundrim: 28.1.1984. Anija punoi, që nga ndërtimi në vitin 1984 deri në mars 2010, pra 26 vjet dhe ka prekur porte të ndryshme të botës.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • www.arkivalajmeve.com "Krijimi i flotës së peshkimit dhe fundi i hidhur i kantierit" 21 janar 2010.
  • www.telegrafi.com "Flota e lavdishme e dikurshme shqiptare: Shkëlqimi dhe rënia e transoqeanikëve shqiptarë!"
  • www.durreslajm.com "Gani Ismailati: Dhimbja ime për anijen “Gjirokastra” " 24 korrik 2013.
  • www.peshkupauje.com "Skrap lundrues" 13 nëntor 2013.
  • www.bulevardionline.com "Ismailati, inxhinieri që e transformoi në kantier detar punishten e vogël të portit të Durrësit"
  • www.celiku.al "Pak histori për transportin në Shqipëri" 1 tetor 2013.