Anna von Mildenburg

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Anna von Mildenburg

Anna von Mildenburg (29 nëntor 1872 - 27 janar 1947) ishte një soprano me me kombësi austriake. E njohur si Anna Bahr-Mildenburg pas martesës së saj 1909, ajo kishte qenë një mbrojtëse e kompozitorit / dirigjentit Gustav Mahler gjatë drejtorisë së tij muzikore në Operën Shtetërore të Hamburgut . Në 1898, Mahler e çoi atë në Operën e Vjenës, ku u themelua si një nga yjet e mëdha gjatë qëndrimit të tij të famshëm atje si drejtor i muzikës.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Anna Bellschan von Mildenburg, ishte emri i saj i plotë i vajzërisë, ka lindur në Vjenë, kryeqyteti austriak. Ajo studioi kengen me Rosa Papier dhe Johannes Ress në Konservatorin e Gesellschaft der MusikfreundeVjenë, dhe pastaj privatisht me Cosima Wagner dhe Mahler. Ajo kishte një lidhje me këtë të fundit, e cila zgjati deri në 1897.

Regjistrimi i saj i vetëm dhe stili histrionik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vetëm një regjistrim i rrallë nga von Mildenburg dihet se ka mbijetuar. Ai përbëhet nga një pjesë e ajrit "Oqeani, ti përbindësh i fuqishëm", kënduar në gjermanisht, nga Oberon nga Carl Maria von Weber. I bërë në 1904, regjistrimi është ri-lëshuar në CD në etiketat Marston dhe Symposium. Ajo e vërteton reputacionin e saj si një këngëtare e klasit të parë me fuqi dhe autoritet mbresëlënës, posedon shënime të larta dhe prodhon një emision të qëndrueshëm të tonit të rrumbullakosur gjatë viteve të udhëheqjes së saj.

Punimet e Publikuara[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Disa nga informacionet në këtë artikull vijnë nga artikulli i Wikipedia-s në gjuhën gjermane . Shih gjithashtu The Record of Singing nga Michael Scott, Volume One (Duckworth, Londër, 1977), për një përmbledhje të karrierës së von Mildenburg dhe një vlerësim të këngës së saj dhe hyrjen e saj biografike në The Concise Oxford Dictionary of Opera, edicioni i dytë, redaktuar nga Harold Rosenthal dhe John Warrack (Oxford University Press, Londër, 1980).