Anne Anastasi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Anne Anastasi
Emri Anne Anastasi
Lindja 19 dhjetor 1908
Vendlindja New York
Vdekja 4 maj 2001
Era Shekulli XIX
Rajoni Psikoloë Amerikan
Interesimet Zhvillimi Psikometrik

Anne Anastasi (19 dhjetor 19084 maj 2001). U lind në New York. Pioniere e zhvillimit psikometrik.

SI fëmijë ajo shkëlqeu në shkollë duke kapërcyer disa klasa. Ajo u pranua në kolegjin "Barnës Kollixh" në moshën 15 vjecare dhe mori gradën doktor nga Universiteti i Columbias në moshën 21 vjecare.