Jump to content

Antiklerikalizmi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Antiklerikalizmi është qëndrimi kundërshtues i autoritetit fetar, zakonisht në çështjet sociale ose politike. Antiklerikalizmi historik ka qenë kryesisht kundër ndikimit të katolicizmit romak. Antiklerikalizmi ka të bëjë me sekularizmin, i cili kërkon të heqë klerin nga të gjitha aspektet e jetës publike dhe politike, dhe përfshirjen e tij në jetën e përditshme të qytetarit. [1]

Shiko gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ José Mariano Sánchez, Anticlericalism: a brief history (University of Notre Dame Press, 1972)