Jump to content

Antilopa afrikane

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Antilopa afrikane ose gjuha,është një bovid që gjendet në savanat e Afrikës.Eshte një barngrenes me përmasa mesatare.Ka dy specie,gnuja blu dhe gnuja bishtbardhe.Jeton në tufa të mëdha,me mbi 100 individë.Peshon 120-270kg dhe është e lartë 1.15 metra të femrat dhe 1.2 metra te meshkujt.Vrapojne deri në 80 kilometra(ose 50 milje) në orë. Nga Noelio Malasi.