Antologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Antologjia është një përmbledhje e copave të teksteve që më parë nuk kanë pas lidhje ndërmjet tyre, ose tekst i nxjerrur nga një këndvështrimin sistematikë i pikave historike. Kështu mund të përmblidhen në një vepër tekste të ndryshme të një autori, grupi të autorëve, një epoke apo një gjinie letrare. Antologjia eshte botuar dhe si nje liber ku jan te shkruar perralla, vjersha etj.