Jump to content

Apaçët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Apache (lexo:Apaçë) fise indianë në pjesën jug-veriore të SH.B.A.-së në ndërkohë Mescalero, Lipan. Apaçët merren si malësorë, një fis luftarakë pjesëtarë të njohur të të cilëve janë Cochise (Koçise) dhe Geronimo (Xherenimo). Sot, pjesëtarët e këtij fis merret kryesisht me rritjen dhe kultivimin e kafshëve në rezervate indiane.