Aporia crataegi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Flatra të bardha, me pak luspa dhe me nervurat të errta të theksuara. Hapësia e flatrave varion nga 46 – 62 mm. Takohet në mjedise barishtore, shkurre e drurë frutorë.

  • Mbreteria: Animalia
  • Tipi: Arthropoda
  • Klasa: Insecta
  • Rendi: Lepidoptera
  • Familja: Pieridae
  • Lloji: Aporia
  • Specia: Aporia crataegi
  • Zbuluesi: (Linnaeus, 1758)