Apostol Nasi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Apostol Nasi shkrimtar shqiptar i lindur më vitin 1941. Mbaroi studimet e larta në Fakultetin e Shkencave Politike e Juridike në Universitetin e Tiranës ku u diplomua si jurist. Gjatë karrierës së tij ka kryer detyra të ndryshme shtetërore dhe është marrë me studime shkencore në profilin e punës së tij.

Ka drejtuar organe të ndryshme shtypi dhe është marrë me botime politiko-shoqërorë. Ka qenë Pedagog dhe Shef Katedre në profilin e tij të punës. Në vitin 1994 është pranuar anëtar i Dhomës së Avokatëve të Shqipërisë. Ka qenë anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë. Por pasioni i Nasi ishte letërsia. Ai është autor i një sërë vëllimesh me tregime, e novela apo romane si “Ema me sy të kaltër”, “Edlira”, “Kërkohet një aktore”, “Kreshnikasit” , “Doriana”. Nasi ka një kontribut edhe në kinematografi si autor i disa skenarëve. Në kohë e periudha të ndryshme është marrë edhe me publicistikë.

Gjatë periudhës së tranzicionit të shoqërisë shqiptare, ka botuar nëpër gazeta të ndryshme mjaft artikuj problematike, ku mund të përmenden: Përballë plagës së emigrimit, Persë s’do të na falin brezat, Çështja shqiptare – çështje e të gjithë shqiptarëve, Ngjyrimet e shoqërisë shqiptare, Shqiptarët ashtu siç janë në të vërtetë, etj. Romani i tij i fundit me titull Refuzoj të Kërcej ka qenë ndër librat më të mir në vitin 2003. U nda nga jeta në qershor 2018.

Botime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Edhe një operacion i dështuar - 1968
  • Kërcënim në errësirë, roman - 1975
  • Kreshnikasit, roman - 1980
  • Doriana, roman - 1996
  • Refuzoj të kërcej, roman - 2003