Aracaju

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Aracaju (portugalisht: [aɾakaʒu]) është kryeqyteti i Shtetit të Sergipe, Brazil, ndodhet në pjesën verilindore të vendit, rreth 350 km (217 mi) në veri të Salvador. Ka një popullsi prej 570.937 banorë, të cilët përfaqësojnë rreth 33% të popullsisë të shtetit. Bregdeti i Aracaju ka shumë plazhe të paprishur, të tilla si ato në Santa Luzia Island, dhe plazhet urbane, të tilla si atalaia. Këto lagje bregdetare përfshijnë terrene sportive, shesheve, fusha e futbollit, volejbollit dhe basketbolli, ndërtesa banimi, bare, klube nate, restorante, bankat dhe hotelet.

Aracaju, është një nga qytetet e para të planifikuara në Brazil, është ndërtuar me qëllim për t'u bërë kryeqyteti i shtetit. U themelua në vitin 1855, si kryeqytet i Sergipe.