Araknid

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Araknidet bejne pjese ne grupin e artropodeve.Në këtë grup futen merimangat , akrepat dhe kepushat . Keto kafshe jetojne ne tokë, kryseishtne vende te nxehta dhe me gure megjithate gjenden edhe ne vende te banuara nga njerzit .Kane 4 çifte këmbësh ,martin fryme me mushkri lëkurore . Per vetmbrojtje jane te pajisura me helem.