Armëpushimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Armëpushim)
Jump to navigation Jump to search

Armëpushim është një marrëveshje ndërluftuese suspendimin të gjitha ose një pjesë të armiqësive të caktuar ose të pacaktuar.

Ajo është një konventë ushtarake dhe është përgjegjësi e komandantëve ushtarak. Kjo nuk do të thotë ndërprerje të luftës, kështu që nuk janë ende të përcaktuar të drejtat dhe detyrimet dhe qëndrimi në fuqi.