Jump to content

Armëpushimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Armëpushim është një marrëveshje ndërluftuese suspendimin të gjitha ose një pjesë të armiqësive të caktuar ose të pacaktuar.

Ajo është një konventë ushtarake dhe është përgjegjësi e komandantëve ushtarak. Kjo nuk do të thotë ndërprerje të luftës, kështu që nuk janë ende të përcaktuar të drejtat dhe detyrimet dhe qëndrimi në fuqi.