Jump to content

Auguste Rodin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Auguste Rodin

Auguste Rodin (emri i plotë : François-Auguste-René Rodin ; lindi më 12 nëntor 1840 dhe vdiq më 17 nëntor 1917) ishte një Skulptor francez. Ai bëri skulptura të ndryshme ndërsa ato që skulptorit francez ia dhanë famën ishin Le Penseur (Mendimtari) dhe Puthja.

Puthja , Skulpturë nga Auguste Rodin
Mendimtari