Avioni Delta Thruster

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Avio Delta Thruster është një avion bullgar, i dizajnuar dhe prodhuar nga Avio Design i Kazanlak . Avioni furnizohet si një aeroplan i plotë i gatshëm për fluturim. [1]

Dizajni dhe zhvillimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Avioni u krijua për t'u pajtuar me rregullat e FAR 103 Ultralight Vehicles, duke përfshirë edhe peshën maksimale boshe të kategorisë prej 115 kilogram (254 lb). Avioni përmban kontrolle për ndryshimin e peshës, një kabinë të hapur me një vend të vetëm, veshje për ulje me biçikletë me tri rrota dhe një motor të vetëm në konfigurimin e shtytësve . Krahu i rruazës së varur mund të zëvendësohet me një krah paraglider dhe kërkon dhjetë minuta për t'u kthyer. [1]

Avioni ka për qëllim të paloset shpejt në një paketë aq të vogël sa të futet në një makinë për transport tokësor. [1]

Avioni është bërë nga tub alumini të bashkuar, me krah të vetëm ose të dyfishtë sipërfaqësor të mbuluar në rrobat e marinës Dacron . Një numër i krahëve të ndryshëm rrëshqitës dhe paraglider mund të vendosen në karrocën themelore. Një krah i zakonshëm i varur me krah të përdorur do të kishte një 9.5 metra (31.2 ft) hapësirë dhe do të përkrahej nga një kabinë e vetme e tipit tub dhe do të përdorë një shirit kontrolli për ndryshimin e peshës kornizë "A".

Pa krahët, avioni ka një peshë të zbrazët 32 kilogram (71 lb) dhe një peshë bruto 200 kilogram (441 lb) . Rezervuari i karburantit mban 10 litra . [1]

Një version elektrik ishte në zhvillim në vitin 2011. [1]

Referencat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c d e Bayerl, Robby; Martin Berkemeier; et al: World Directory of Leisure Aviation 2011-12, page 206. WDLA UK, Lancaster UK, 2011. ISSN 1368-485X