Jump to content

Avulli (fizikë)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Avulli krijojn lagështinë

Avulli është gaz, i cili në përgjithësi është ende në kontakt me fazën e lëngshme dhe atë të ngurrtë, i cili nga sublimimi ose avullimi del në sipërfaqe. Ai krijohet kur një lëng avullon, pra duhet temperatura më të mëdha se 100°C

Nëse nuk paraqitet ndonjë pengesë, formohet një baraspeshë dinamike tek e cila pjesëza të fazës së lëngshme gjegjësisht të ngurrtë kalojnë në fazën gazore dhe gjithashtu në të njëjtën mënyrë edhe prej formës gazore.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]