Azotiku i Fierit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Azotiku i Fierit u krijua në viti 1967 dhe u shkatërruara në vitin 1997, pati 25 vjet jetë. Ish vepër gjigante e industrisë kimike, ndër më pararojat në Shqipëri, vlerësuar me titullin më të lartë të kohës "Hero i Punës Socialiste".