Jump to content

BackTrack

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

ad


Rishkrim nga Diart (UPDATE) ----

Si fillim BackTrack eshte sistem operativ siq eshte windowsi (Windows),maci (Mac OS), eshte ni version i linux ne te cilin mund te beni me shum gjera te cila kajn te bejn me kriptim edhe inkriptim te gjerav kohve te fundit eshet duke u perdorur nga hackeret dhe personat qe kan dijeni ne programing,html,java code, dmth nga te gjith ata qe kajn njohuri ne kode po ashtu ka shum funksione kryesore njera nga ato funksione eshte "Thyerja e ni passwordi te nje WiFi-je (wireless pasword encryption)" pra eshte shum i domosdoshem te perdoret por nuk eshte aq leht per tu mesuar per te perdorur sepse pik spari aty ka te bej qdo instalim me kode pershembull per me instalu adobe flash player duhet te shkojm te te terminator console (root) dhe duhet vepruar keshtu : Shembulli 1### : Ne backtrack 5 flash player nuk punon pra na duhet me e fshi ne kete menyr :

 1. Kodi 1:
 2. apt-get purge flashplugin-nonfree flashplugin-installer gnash gnash-common mozilla-plugin-gnash swfdec-mozilla
 3. Duhet te duket keshtu: root@bt:~# apt-get purge flashplugin-nonfree flashplugin-installer gnash gnash-common mozilla-plugin-gnash swfdec-mozilla
 4. Kodi 2:
 5. rm -f /usr/lib/firefox/plugins/*flash*
 6. Duhet te duket keshtu: root@bt:~# rm -f /usr/lib/firefox/plugins/*flash*
 7. Kodi 3:
 8. rm -f /usr/lib/firefox-addons/plugins/*flash*
 9. Duhet te duket keshtu: root@bt:~# rm -f /usr/lib/firefox-addons/plugins/*flash*
 10. Kodi 4:
 11. rm -f /usr/lib/mozilla/plugins/*flash*
 12. Duhet te duket keshtu: root@bt:~# rm -f /usr/lib/mozilla/plugins/*flash*
 13. Kodi 5:
 14. rm -f ~/.mozilla/plugins/*flash*so
 15. Duhet te duket keshtu: root@bt:~# rm -f ~/.mozilla/plugins/*flash*so
 16. Kodi 6:
 17. rm -rfd /usr/lib/nspluginwrapper
 18. Duhet te duket keshtu: root@bt:~# rm -rfd /usr/lib/nspluginwrapper

Pas fshirjes ne duhet ta marrim dhe niher nga faqja oficiale e adobe flash playerit ( link : http://www.adobe.com/software/flash/about/ ) dhe tani duhet ta downladojsh (ne formation tar.gz)

Pas downladimit duhet te veprojm keshtu :

 1. Kodi 1:
 2. mkdir -p ~/.mozilla/plugins
 3. Duhet te duket keshtu: root@bt:~# mkdir -p ~/.mozilla/plugins
 4. Kodi 2:
 5. mkdir flash
 6. Duhet te duket keshtu: root@bt:~# mkdir flash
 7. Kodi 3:
 8. mv -f install_flash_player_11_linux.i386.tar.gz flash/
 9. Duhet te duket keshtu: root@bt:~# mv -f install_flash_player_11_linux.i386.tar.gz flash/
 10. Kodi 4:
 11. cd flash/
 12. Duhet te duket keshtu: root@bt:~# cd flash/
 13. Kodi 5:
 14. tar xvfz install_flash_player_11_linux.i386.tar.gz
 15. Duhet te duket keshtu: root@bt:~/flash# tar xvfz install_flash_player_11_linux.i386.tar.gz
 16. Kodi 6:
 17. cp -f libflashplayer.so ~/.mozilla/plugins/
 18. Duhet te duket keshtu: root@bt:~/flash# cp -f libflashplayer.so ~/.mozilla/plugins/

Dhe u kry pra tani per me testu a e keni instalu me sukses mund ta shikoni ketu ( http://www.adobe.com/software/flash/about/ )

    1. .

Pra si sistem operativ linux qe eshte eshte shum me i perparuar se sa sistemet tjera linux mua pervete kete pershtypje me ka len dhe ska shum lag (bllokim,nderprerje)

Faqja zyrtare e BackTrack-ut eshte : http://www.backtrack-linux.org/