Bakmut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Bahmut

Bakmut ose Bahmut (ukrainisht dhe rusisht: Бахмут Bakhmut), midis 1924 dhe 2016 Artemivsk (ukrainisht: Артемівськ) ose Artiomovsk (rusisht: Артёмовск), është një qytet në Oblastin Doneck, Ukrainë dhe qendra administrative e rrethit Bakmut.

Popullsia e saj ishte 71,094 banorë më 1 janar 2022 dhe vetëm 12,000 banorë më 10 dhjetor 2022 për shkak të ikjes së banorëve të shkaktuar nga bombardimet rusë.