Jump to content

Balaclava (maskë)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mënyra të ndryshme për të veshur një Balaclava.

Një Balaclava apo kapuç, i njohur gjithashtu si një helmetë balaclava, maskë skish, është një formë mbulesë koke prej pëlhure e krijuar për të ekspozuar vetëm një pjesë të fytyrës, zakonisht sytë dhe gojën. Në varësi të stilit dhe mënyrës se si vishet, vetëm sytë, goja dhe hunda, ose vetëm pjesa e përparme e fytyrës janë të pambrojtura. Versionet me një hapje të mjaftueshme të fytyrës mund të rrotullohen në një kapele për të mbuluar kurorën e kokës ose të palosen si një jakë rreth qafës.

Ushtar afgan i veshur me Balaclava.