Balada shqiptare (Anton Papleka)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Balada shqiptare (Anton Papleka).JPG

Balada shqiptare Autori: Anton Papleka. Botuesi: Toena. Faqet e librit 557.

Për shkak të censurës shtetërore nga vitet 1945-1990 shumë tekste me atributet e baladës kishin mbetur pa u përfshirë në rubrikat apo përmbledhjet me balada. Kjo është një përzgjedhje e shkëlqyer e autorit Anton Papleka, e cila përmban edhe shumë tekste të pabotuara deri tani, si dhe tekstet e plota të baladave të cunguara, gjithashtu bën edhe një paraqitje të zgjeruar të vlerave të shumanshme të baladave tona popullore.

Në këtë përzgjedhje, bëjnë pjesë kryesisht tekste të mbledhura tek arbëreshët e Italisë dhe në viset e Shqipërisë politike të 1913. Është vështirë të merret me mend një libër me balada shqiptare, pa praninë e baladave arbëreshe.