Barranquilla

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Barranquilla

Barranquilla, qyteti i dytë më i madh industrial i shtetit në bregdetin e Karaibeve të Kolumbi.

Ajo shtrihet në deltën e lumit Magdalena (River) La Puerta de Oro Qyteti me emrin le Kolumbi (Kolumbi Golden Gate) bilinmektedir.Şehirde zbuluan 1629. Megjithatë, historia zyrtar i qytetit 7 prill 1813. Nuk është një i madh i njohur port dhe qytet të Luftës së Dytë Botërore, ka pasur një shumë në një strehë për refugjatët shumë. Nuk është aeroporti më i vjetër Amerikë Jugore - Ernesto Cortissoz International Airport build 1919. Ky qytet është shumë e nxehtë dhe i lagësht klimës.Temperatura në dhjetor është rreth 30 ° C, ka një erë atë natë të ngrohtë më të këndshme. Një qytet modern industrial, në shtëpi me një popullsi prej 1.7 milion yapmaktadır.Eski universitet themeluar me 15 Qer 1943 nga Universidad del Atlántico, dhe filozof Julio Enrique Blanc Qyteti ka vet lexoj-shkruaj 98.7%, do të njihet. Carnaval de Barranquilla është i njohur si një prej karnavaleve më të mëdha. Ky 4-ditore Ash Wednesday (Ash Wednesday), atëherë ndodh. Një qytet motra, ky qytet Tampa dhe Florida.

Nuk janë të njohur në këtë qytet të[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qytetet motra[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]