Jump to content

Bashkëpunimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bashkëpunimi ndodh kur një grup organizmash punon ose vepron së bashku për një përfitim të përbashkët për grupin në kundërshtim me punën në konkurrencë për përfitime individuale egoiste. Në biologji, shumë lloje të kafshëve dhe bimëve bashkëpunojnë si me anëtarët e tjerë të specieve të tyre ashtu edhe me anëtarët e specieve të tjera me të cilët kanë marrëdhënie (simbiotike ose reciproke).