Jump to content

Batalioni (njësi ushtarake)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Simboli standard i NATO-s për një batalion këmbësorie miqësorë.

Një batalion është një njësi ushtarake, e përbërë zakonisht nga 300 deri në 1.200 ushtarë të komanduar nga një nënkolonel dhe i ndarë në një numër kompanish (zakonisht secila e komanduar nga një major ose kapiten). Në disa vende, batalionet janë ekskluzivisht këmbësori, ndërsa në të tjera batalionet janë organizata të nivelit të njësisë.

Organizimi ushtarak