Bazidiomicetes

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Trupi i këtyre kerpudhave eshte i zvhvilluar mire,i degezuar dhe i septuar.Tipari kryesor eshte sporangu bazidia ne te cilen ne menyre ekzogjene krijohen 4 spore.