Bazilika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Bazilika.

Bazilika (nga greqishtja βασιλική basiliké = „sallë mbretërore“, latinisht e plotë: basilica domus) ka qenë në fillim emri i sallës ku bëheshin mbledhjet për gjyqe dhe mbledhje për biznes (p.sh. salla e tregut) në ndërtesa të rëndësishme.