Jump to content

Belashica

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Belasica (Maqedonisht dhe Bullgarisht: Беласица edhe translit. Belasitsa ose Belasitza, Turqishte Osmane:[1] بلش Turqisht Beleş), Bellesi (Greqisht: Μπέλλες/Bélles) ose Kerkini (Κερκίνη/Kerkíni), është një vargmal në rajonin e Maqedonisë në Evropën Juglindore, që shtrihet në territorin e Greqisë (rreth 45%), të Republikës së Maqedonisë (35%) dhe Bullgarisë (20%).

  1. ^ Rumeli-i Şahane Haritası, Harvard Map Collection, Ottoman Empire Series, Index Map, 1:210,000 Scale, c. 1901/1902, http://iiif.lib.harvard.edu/manifests/view/drs:4952983$17i Retrieved 17.05.2016