Bernard Cribbins

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bernard Joseph Cribbins (lindur në 29 dhjetor 1928 Oldham, Lancashire, Angli - vdiq më 28 korrik 2022) ishte një aktor dhe këngëtar anglez, karriera e të cilit zgjati shtatë dekada.

Staithes MMB 20C Old Jack's Boat - Bernard Cribbins.jpg

Gjatë viteve 1960, Cribbins u bë i njohur në Mbretërinë e Bashkuar për rekordet e tij të suksesshme të risive, duke përfshirë "The Hole in the Ground" dhe "Right Said Fred" dhe paraqitjet në filma komedi, duke përfshirë Two-Way Stretch (1960) dhe seritë Carry On. Rolet e tjera të tij në ekran përfshijnë Albert Perks në The Railway Children (1970), barmen Felix Forsythe në Frenzy të Alfred Hitchcock (1972) dhe mysafiri pretencioz i hotelit z. Hutchinson në episodin e Kullave Fawlty "The Hotel Inspectors" (1975). Në televizion, ai ishte një lexues i rregullt dhe pjellor për serialin e BBC-së Jackanory nga viti 1966 deri në 1991, ai tregoi programin për fëmijë The Wombles (1973–1975) dhe luajti rolin e titullit në serialin CBeebies Old Jack's Boat (2013–2015). Në filmin e vitit 1966 Daleks' Invasion Earth 2150 AD, Cribbins portretizoi Tom Campbell, një shoqërues i Dr. Who. 41 vjet më vonë, ai filloi të shfaqej në serinë e ringjalljes së Doctor Who si Wilfred Mott, gjyshi i shoqërueses së rregullt Donna Noble dhe një shoqërues i përkohshëm i Doktorit të Dhjetë.