Jump to content

Bert I. Gordon

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bert I. Gordon (i lindur më 24 shtator 1922- vdiq më 8 mars 2023) është një krijues film amerikan. Ai e bëri shumë filma që janë të science fiction. Ai e bëri filmin e tij të parë kur ishte 32 në vitin 1955, i quajtur Mbreti Dinosaur. Në film, një grup i astronautëve të shkojnë në një tjetër planet dhe të gjeni shumë krijesa të çuditshme. Në një intervistë me britmë! Fabrika, ai shpjegoi ai gjithmonë të kërkuar për të bërë filma ndonjëherë që një nga të afërmit e tij i dha atij një video-kamera. Gordon kishte një vajzë, Susan. Ajo ishte një aktor fëmijë. Ajo luajti edhe në film Bert-së, vuan.