Jump to content

Beteja e Atlantikut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Beteja e Atlantikut, fushata ushtarake më e gjatë e vazhdueshme në Luftën e Dytë Botërore, zgjati nga 1939 deri në kapitullimin e Gjermanisë naziste në 1945, duke përfshirë një pjesë të madhe të historisë detare të Luftës së Dytë Botërore. Në thelb të saj qëndronte bllokada detare e aleatëve kundër Gjermanisë, e shpallur një ditë pas shpalljes së luftës, dhe kundërbllokada rrjedhuese e Gjermanisë. Fushata kulminoi nga mesi i vitit 1940 deri në fund të vitit 1943.