Betimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Betimi i njohur nganjëherë edhe me emrin "zotimi", zakonisht dhe tradicionalisht është një deklaratë e vërtetë apo një premtim i formuluar tekstualisht në lidhje me diçka e cila konsiderohet e shenjtë ose si një shenjë e vërtetësisë. Një zëvendësim i zakonshëm ligjor për ata që me ndërgjegje kundërshtojnë që të bëjnë betime është të japim një pohim zyrtar në vend të betimit. Në ditët e sotme, madje edhe kur nuk ka asnjë ide të shenjtërisë të përfshirë në betim ose zotim, premtime të caktuara të shprehura me zë të lartë dhe në formë ose mënyrë ceremoniale apo juridike janë referuar si betime. " Betohem " është një folje që përdoret për të përshkruar dhënjen e një betimi ose për të bërë një zotim solemn.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]