Biblioteka Popullore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Biblioteka Popullore është nje lloj bibloteke publike.

Qellimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Biblioteka është e hapur dhe është një vend takim falas për fëmijët ashtu edhe për rini dhe të rritur. Rregullat janë të njejta për të gjithë. Në biblioteken popullore mund të gjeni materiale nga më të ndryshmet si për shembull: Libra, gazeta, revista, libra me kaseta, kurse në disa vende mund te gjeni edhe libra të posaçme për të mësuar gjuhë të ndryshme, libra të muzikes, internetin, video apo DVD. Shumica e materialeve mund të mirret në shtepi. Por sa i përket enciklopedis, gazetave dhe revistave, si zakonisht nuk mund ti merrni me vete në shtepi por të shfrytezoni këto në lokalet e bibliotekes. Në biblioteken popullore mund të gjeni edhe libra por edhe gazeta me permbajtje të gjërë dhe të ndryshme politike dhe fetare. Oferta të gjëra dhe të gjithanëshme janë parimore për ne.