Big Ben

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Clock Tower - Palace of Westminster, London - September 2006.jpg

Big Beng është një ndër kullat më njohura në botë. kulla Big Ben gjendet në Londër në Angli, "United Kingdom" Mbretëria e Bashkuar. Ajo është 96 metra. Dhe në vitin 2009 u be 150 vjeçare. Gjithashtu quhet dhe "clock tower". Ajo është një nga mrekullitë e botës. Ajo filloi te ndertohet ne vitin 1858 dhe perfundoi ne 1859. Gjithashtu ajo dallohet per saktesine e saj ne tregimin e ores.