Biocenoza

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

P biology blue.png Ky artikull në lidhje me biologjinë është i cunguar. Ndihmoni dhe ju në përmirsimin e tij.


Biocenoza është terësia e bimëve dhe shtazëve që gjenden në një biotop. Biocenoza është në varësi të drejtpërsëdrejti të biotopit.Si shembuj ekosistemesh mund te permendim livadh,një pyll gjethrënës,një liqen,një skaj bregdetar etj.. Ekosistemet mund të jenë shumë të vogla.