Jump to content

Biotelemetria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Biotelemetria është bartja në largësi e masave apo njësive biologjike d.m.th marrja e masave shqisore dhe kthimin e sinjaleve të tyre në sinjale elektrike të cilat më tej përçohen nëpërmjet metodave të ndryshme njoftimi. Përdoret në teknologjinë e fluturimi tokësor dhe jashtë tokësorë, në mjekësin e sportit si dhe në labore të kërkimeve për teknika të reja.